Copyright Kennel Labdual

 

Nyheder 2015.

 

Nyheder 2013.

 

Nyheder 2012.

 

Nyheder 2011.

 

Nyheder 2010.

 

Nyheder 2009.

14.11.23 Scirocco - han er en stor flot hund. 

                                    

Nyheder 2014

 

29.12.2014

 

Julehilsen fra Labdual Bora fra kuld 5. 

 

Hej Gitte,

Det er længe side du har hørt nyt fra Karla (Bora), det beklager jeg.    

Men hun har det godt og er meget sød og nem. 

Hun har allerede været med mig på jagt 3 gange og det er gået rigtigt

Fint. Hun har bl.a. apporteret 2 fasaner.   

Her er et billede med hendes præmie for andenplads på hvalpeholdet J

God jul og godt nytår.

Mvh

Marianne og Henrik

 

Og fra Annette som fik Sundowner/Malde  kom flg:

Hej Gitte! Han er bare så dejlig. "Hvor er han en glad hund", er min træner og dyrlægens kommentar. Og det er han. Han fylder meget i vores familie og vi kan ikke undvære ham. Altid glad og meget samarbejdsvilling. Når vi ikke er hjemme går han og katten "Emmy" alene i hele huset. Der er ALDRIG ødelagt noget når vi kommer hjem. Tusind tak for en skøn hund Gitte. Vi tales ved.

 

Billeder kommer senere.

 

28.12.2014

 

Kære alle sammen - en rigtig glædelig jul til jer. Jeg har fejret juleaften hjemme med mine hunde og besøgte familien til julefrokost juledag. Mira var med og mødtes for første gang med min nevø's lille søn Eik, det var et spændende møde for dem begge to.

 

Først fandt Eik hendes øre, så hendes øjne og så begyndte han ellers at stikke fingrene i hovedet på hende. Jeg åbnede munden på Mira, så han kunne se alle tænderne, det var ganske rigtig, det han ledte efter, så nu var han klar til at behandle hende som en god ven. De havde det helt fint sammen resten af eftermiddagen.

 

Scirocco er stadig til salg, der har været meget interesse for ham; men det bliver bare ikke til noget. Han er en dejlig hund og vejer nu 34 kg og er 9 ½ måned gammel, der er ikke fedt til en frikadelle på sidebenene af ham, han er bare en stor, stærk, gennemsund og velgående unghund med dejligt sind og masser af arbejdslyst.

 

Scirocco bliver lige så stor, som Legolas var og Legolas havde en kampvægt på 42 kg. i sine velmagtsdage.

Scirocco bliver solgt, når den rigtige køber kommer forbi og indtil da, kan han nyde livet her i huset.

 

03.12.2014

 

Mira og Tonja var til Rally B prøve lørdags i Spøttrup.

Tonja bestod i B klassen med 84 point ud af 100 mulige, det var 3. gang hun bestod, så Labdual Tic Tac Toe er nu Rally B mester.

 

Mira var også med og kom først op, jeg var så nervøs, at det slet ikke fungerede og da jeg syntes, det var så synd for Mira, at hun havde så dårlig en fører, klappede jeg hende og man må ikke rører sin hund under prøven, så jeg fik ikke bestået, men en glad hund.

Skidt med det - hun bestod i søndags, så nu er de begge to RBM og vi skal videre med øvede klassen.

 

24.11.2014

 

Mira og Tonja var til Rally B prøve søndag og de gjorde det rigtig fint begge to.

Mira bestod i B klassen med 89 point ud af 100 mulige, det var 3. gang hun bestod og Labdual Mirabella Took Brandybuck er nu Rally B mester.

Tonja gjorde det bedre for hun fik 93 point ud af 100 mulige, det var 2. gang i Rally B, så hun skal have en tur til for at rykke op til klassen for øvede. 

 

18.11.2014

 

Så kom det sidste røntgenresultat for Kuld 4 Hobbitterne. Toby blev også A & 0.

Bilbo slipper, for han har kostet dyrlægeregninger nok for sin køber.
I dag er han rask og det er dejligt.

Årsagen var formentlig for mange orm, han havde for meget mavesyre og kastede op om natten. Han besøgte forskellige dyre dyrlæger uden bedring, det var først, da han blev kørt akut fra Nordjylland til KU i København, at der kom en løsning og en effektiv behandling i gang.

 

Mine hvalpekuld/hunde får altid ormekur, som anbefalet af dyrlægen og det er ikke noget, jeg har set med andre hvalpe.

 

01.11.2014

 

Jeg har meget travlt med at male og arrangere. Jeg sagde, at håndværkerne ikke måtte ødelægge mine vægge, før de begyndte. Det hørte, de vist ikke.

Så alt glasvæv er væk og væggene i stuen og soveværelse er blevet vandskuret, det ser flot ud.

 

Nu bliver der lagt gulv og så må jeg se, at få det sidste malet.
Jeg er træt af at bo oven på i mit pc-rum og det er hundene også. De har været nede meget om aftenen ved tv-tid og de gamle hunde kan godt se, at vi snart kan flytte ned igen, det ved de tre yngste ikke.

 

Alle fem hunde har taget det fint, der er heller ikke plads til andet end at opføre sig ordentlig, alternativet er hundegården.

 

Scirocco har udviklet sig fint, han bliver en stor stærk hund med bredt hoved og kraftig bygget. Scirocco har en fin balance når han bevæger sig. Når han og Mira er i hundeskoven og løber gennem de store plastikrør, gør Scirocco det med fuld fart, hvor Mira har meget større forsigtighed. 

 

Det er mærkeligt, når en hvalp kommer til at sidde tilbage, tror alle, at der er noget galt med den.
Der er intet i vejen med Scirocco, han er lærenem, sund, sød og rar, omgås fint med andre hunde, så kom nu og køb ham, så han kan få sit eget hjem. 

 

13.10.2014

 

Scirocco er blevet en stor stærk hvalp, som snart bliver 7 måneder. I går fik jeg taget nogle nye billeder af ham, det er svært at fange ham på det rigtige øjeblik.

 

05.10.2014

 

Så blev gulvet støbt og vi kan gå på det.

 

Jeg har fået genoprettet internettet og Waou, det kan man gøre selv og spare besøg fra servicetekniker. Det var ikke spor svært.

 

01.10.2014

 

Jeg er ved at få renoveret mit hus og lægge gulvvarme, i dag bliver der støbt gulv og så må jeg afbryde mit internet et stykke tid.

Hvis du vil i kontakt med mig så ring 24256477, for jeg læser kun mail ved lejlighed.

 

I nat skal jeg sove på køkkengulvet sammen med alle fem hunde, det bliver da hyggeligt.

Jo Scirocco bliver virkelig socialiseret, han er en sød hund.

 

26.09.2014

 

Jubi, så kom resultatet for Labdual Will Whitfood og han er A & 0, det er fint, nu mangler jeg bare at HD resultatet for Toby også dukker op, det må ligge i den forkerte indbakke ligesom Mira's gjorde i over 14 dage. Nu har jeg rykket KU igen, så må vi se om det kommer i næste uge.

 

Hundene klarer alt rodet fint og nu har håndværkerne snart noget bunden af huset og begyndt at bygge det op igen.

Mine hunde har forstået fornuften ved kommandoen 'bliv', de må ikke gå ned af trappen, før jeg er nede og har åbnet døren, for døren går indad og gulvet er delvist fjernet. Nu bliver de oppe, indtil jeg siger kom.

 

24.09.2014

 

Hundene overlever; men hele huset er på den anden ende.

 

Jeg skal have gulvvarme i resten af underetagen, køkken, bad og baggang blev renoveret for nogle år siden. Det var dyrt, men dejligt - det er fantastisk, hvor godt et badeværelse man kan få på 4 kvm.

 

Nu er gulvet næsten fjernet i soveværelset, stuen og indgang. Jeg er flyttet ovenpå, hvor der er to værelser. Hundene har fattet, at de ikke skal springe ned i hullet, hvor der ikke er gulv.

Scirocco klarer det helt fint, selv om vi skal sove i et lille værelse, hvor alle fem hunde skal ligge på tæpper på gulvet og INGEN i min seng, der ikke plads til kurve på gulvet.

 

14.09.2014

 

Jeg har været til Rally prøve for første gang. Det gik over al forventning.

 

Mira fik to prøver og fik to gange bestået i Rally Begynder, vi fik lidt fejl på første forsøg og fik 70 point ud af 100 og det er præcis bestået. Næste prøve med en anden dommer gik meget bedre og vi fik 83 point.

 

Til sidst kom også Tonja op og hun fik 86 point og bestået.

Jeg tror også føreren fik mere øvelse undervejs.

 

Rally er sjovt og øvelserne i begynder er ikke svære; men når de kommer meget hurtigt efter hinanden og der ca. 15 forskellige øvelser, så får man nemt fejl. 

En hund skal bestå Rally B tre gange eller få 100 point for at rykke op i næste klasse.

 

I morgen bliver Kuld 5 seks måneder.

 

11.09.2014

 

Det er nogle søde hvalpekøbere jeg har, for de får røntgenfotograferet deres unghunde på en høflig opfordring.

Samtidig får jeg at vide, hvor glade de er for deres hunde og at andre beundrer deres fine smukke hunde, det er bare super.

 

Labdual Tobold Hornblower kaldet Toby blev fotograferet for et par dage siden og albue resultatet er kommet, det er 0, helt perfekt!

Labdual Will Withfoot kommer senere på måneden. 

 

08.09.2014

 

Scirocco har haft en travl weekend, lørdag var han med på Hammel Hestemarked og fik hilst på Naturfredningsforeningens 'farlige' udstoppede vildsvin.

Da han havde gøet lidt af det, lagde han sig ved siden af og blev klappet af alle de mennesker, der kom forbi. Om søndagen sov han.

 

Mandag morgen var han med til Hundehuset i Hadsten, hvor jeg træner Rally med hans mor Tonja og storesøster Mira. Scirocco ligger mest i bilen og tier stille; men han kommer også lidt ud for at se på omgivelserne og prøve lidt skilte.

Mira skal til prøve på søndag, så hun træner seriøst, Tonja er lidt bagefter fordi hun skulle passe hvalpe i foråret. Begge tæver arbejder godt og de skal nok klare nogle prøver i løbet af efteråret.

 

Aiva bliver hjemme bag hegnet, hun er højløbsk og Sisu er ved gå ud af sit gode skind.

Scirocco er også begyndt at være en hanhund og vise interesse for, hvad der foregår.

 

05.09.2014

 

Så er Samvise blevet røntgenfotograferet og han er lige som sine fem søskende A og 0.

Tillykke med det Karsten og tak for hjælpen, knæk og bræk på næste markprøve.

Nu har du to af mine "hvalpe" som jagt og markprøvehunde, så du må kunne lide dem.

Toby og Will bliver fotograferet i løbet af september måned.

 

24.08.2014

 

Jeg har været på officiel DKK-udstilling i Aarhus med Tonja og Mira.

Tonja fik very good i åben klasse og Mira fik Excelent og blev 3.vinder i Junior klassen. Kritikken kan ses på deres egne sider.

Det var en våd omgang; men jeg er godt tilfreds med resultatet.

 

Scirocco har fået fjernet en tand, der var til overs. Det var ukompliceret og let at få den ud. Det var en af de små præmularer og den sad og trykkede, så Scirocco ser glad og tilfreds ud nu. Resten af tænderne er fine og sidder, hvor de skal med et fint saksebid.

 

12.08.2014

 

Så er sommerferien forbi, Rally træning begyndt for både Mira og Tonja.

 

Scirocco er stadig salg, han er så sød, at jeg næsten glemmer, at han ikke har fast opholdstilladelse.

De fire andre hunde synes nu godt, han kunne flytte hjemmefra, for han får for meget opmærksomhed.

 

28.07.2014

 

Farvel Zefyr, han er solgt som familiehund til søde mennesker, som har taget ham tilbage til Sjælland. Det er dog på landet, så han skal nok få det godt.

 

23.07.2014

 

Jubi!!!  Så kom resultatet for Labdual Frodo Baggins, han er A og 0 og er dermed 5. hvalp i Kuld 4, som er fotograferet og de er alle A og 0.

 

Der var ingen, der ville købe Frodo før 1. marts 2014; men han er i dag en dejlig populær familiehund i nærheden af Ringkøbing.

 

De store hvalpe kan sagtens falde til i et nyt hjem, det tager måske lidt længere tid; men til gengæld har de overstået deres "værste" hvalpetid i mit hus.

 

21.07.2014

 

Dejlig sommervejr. Marken omkring huset er høstet, der var vinterbyg. Det er meget tidligt.  Nu venter jeg på at halmen bliver presset og kørt væk, for så er der åben mark i et stykke tid.

Når halmen er væk, kan jeg få klippet hækken færdig, den er blevet over to meter høj, så toppen skal tages med elsaven. Jeg har klippet noget af siden mod marken; men der er hegn inde i hækken og da jeg ramte det med klipperen, trak det en 40 cm lang gnist, så jeg vil gerne have tom mark, inden jeg fortsætter.

 

Notos er kommet på ferie, den søde artige hvalp jeg solgte, da den var ca. 10 uger, har udviklet sig til en vild og hyperaktiv hvalp. Han er lidt større end de to, der er til salg og nu har de leget uafbrudt, siden han kom, så mine hvalpe er faldet i dyb søvn i køkkenet og Notos må være sammen med de gamle tæver. 

Tonja er også kommet i løbetid for at forsvare sin datter, så der er noget uro i huset.

Hvalpe på fire måneder kan ikke lave hvalpe; men de kan godt lugte, at der er gang i noget spændende. 

Mira er meget højløbsk, så hun er snart ovre det og Tonja har forhåbentlig en bedre smag, når man tænker på, hvor godt hun er vant.

 

13.07.2014

 

Så er der kommet endnu et resultat af røntgenfotografering for Kuld 4 Hobbitterne,  Labdual Meriadoc Brandybuck er A & 0, mange tak, så er der fire 'hvalpe' på plads.

 

Jeg var til middag hos Chinook og hans familie i aftes og Bora/Karla kom også, de er naboer i Egå Mose. Det var en god middag og hvalpene legede, op i badekarret og rundt i haven og så løbe med alt Chinook's legetøj.

De nød hinanden selskab og var glade for at se hinanden igen. 

Det er flotte hunde, som rigtig har snøret deres ny familier.

 

08.07.2014

 

Notos har været på besøg og legede godt med sine brødre, han kommer igen på ferie i uge 29.

Sommeren giver meget arbejde i haven og hundene nyder at være ude. De to hvalpe følger bare med i det hele og bliver sat i hundegård, når de kommer for meget i vejen.

 

Mira er kommet i løbetid for første gang, hun er snart 13 måneder.

Det giver lidt udfordringer med tre hanner og tre tæver i huset. De små drenge er ret interesseret, selvom de ikke kan lave ulykker med søster endnu.

Mira sover i køkkenet om natten nu og jeg skal lade være med at sove foran fjernsynet, hvis både Mira og Sisu er i stuen. Det plejer at fungere.

 

03.07.2014

 

Labdual Belladonna Took Baggins/Jytte har fået resultat af røntgenbilleder og det blev A på hofter og 0 på albuer, det er bare dejligt. KU er blevet hurtige med resultater.

 

Nu er der tre hvalpe fra kuld 4 fotograferet og de er alle A/0.

 

18.06.2014

 

Mira's resultat af røntgenbillederne er kommet. Hun er A og 0 og OCD ikke påvist.

Det kunne ikke være bedre, det resultat har jeg håbet på siden den dag, Mira blev født.

 

Hendes søster Jytte (Labdual Belladonna Took Baggins) bliver fotograferet den 30. juni og kommer til frokost bagefter, så må vi se, hvornår resten kommer.

 

16.06.2014

 

Mira's røntgenbilleder er dukket op efter 14 dage. Nu er de registreret ankommet til KU og så må vi se, hvornår de er færdigbedømt.

 

I går blev Scirocco og Zefyr tre måneder og kom med til friluftsdag på Bidstrup Gods arrangeret af Favrskov Kommune.

Hvalpene lå i et stort bur i DN's telt og trak mange børn til. Jeg ved ikke om jeg fik solgt nogen af dem; men de blev i hvert fald beundret og vist frem, det er også socialisering. De var trætte, da vi kom hjem.

 

Inden aftensmad kørte jeg til Fussingø hundeskov med de fire voksne, så de kunne få lov at rører sig lidt og et forfriskende bad i søen.

Så fik jeg også lov til at sidde med benene oppe hele aftenen i fred og ro.

 

11.06.2014

 

Vi nyder det gode vejr og hygger os i haven.

 

Billederne fra Mira's røntgenfotografering er blevet væk i posten. 

Jeg håber, de bliver fundet igen, for ellers er det en ommer og det er synd, hvis hun skal bedøves en gang til.

Scirocco og Zefyr var til dyrlæge i går for at blive vaccineret anden gang, så nu er de færdigvaccineret.

 

Dagens overraskelse til hvalpene var at komme op af trappen til første sal, med godbidder gik det fint både op og ned for dem begge to.

Det er nu, de skal lære det, når de først er blevet fire måneder, er de nået til at blive bange for højder osv. og så bliver det svært at lære.

 

Det betyder absolut ikke, at de må gå på trapper endnu; men de skal bare lære at flytte sig og holde rede på alle fire poter samtidig. 

 

07.06.2014

 

Fredag eftermiddag var Scirocco og Zefyr med mig i Randers og se på byen og folkelivet.

 

De blev meget overvældet af trafikken, så mange biler havde de aldrig set før. Da vi kom op i de små gader blev det mere overskueligt.

De hilste på alle og fandt ud af, at mennesker kan være meget små og sidde i barnevogn, de lidt større børn skreg og sprang rundt, hvalpene tog det hele stille og roligt.

Alle forbipasserende klappede dem og de fik lov at komme med ind i et par forretninger, så jeg fik købt et par ting.

 

Til sidst var de meget trætte og glade, da de fandt deres bil igen.

 

05.06.2014

 

Så kom det første røntgenresultat for Kuld 4.

Mira's bror Labdual Peregrin Took (Pippin) er A og 0. Jeg venter spændt på resultat for Mira, hun blev fotograferet dagen før.

 

04.06.2014

 

Notos klarer sig fint i sit nye hjem.

 

Jeg modtager også godt nyt fra de andre og det er dejligt, at de trives.

Jeg får ros for mit opdræt, fordi hvalpene falder så godt til og i den grad lever op til de forventninger, der er til dem.

Der må jeg rose Chinook ekstra, for han forventes at blive nordisk mester i DCH regi og Lars er stadig meget tilfreds med ham og synes han er fantastisk. Chinook har fundet sin første figurant, så det skal nok blive til noget.

 

Køberne tror altid, at de tager den bedste hvalp med sig og det er til dels rigtigt, for det er den, der passer bedst til dem.

 

Zefyr og Scirocco venter stadig på at flytte hjemmefra, der var ingen dårlige hvalpe i deres kuld, så der sidder en super sort og en charmerende gul hanhvalp på 11 uger og venter på et nyt hjem. 

De er dejlige hvalpe og bør virkelig bruges til andet end at lege i sofaen og tumle i haven. De har været med mig i skoven helt alene og har det fint med at køre bil.

De er sunde og raske og meget mobile. I dag viste Scirocco, at den kunne apportere min tunge jogging sko og hoppe op i sofaen med den, det kræver altså balance.

 

Mira har gået sidst første overnatningsspor i søndags i fin stil.

Der blev lagt spor for Mira og Tonja lørdag middag og planen var, at de skulle gåes kl. 17. Tonja kom næsten igennem sit spor og havde lidt problemer med at nå frem til allersidst. Da hun trak lidt voldsomt og jeg fik foden under en gren, faldt jeg ret frem og fik slået hovedet ned i en lille gren så grundigt, at der blev et hul oveni hovedet og en del ekstra blod på sporet. Jeg måtte afbryde træningen og køre på skadestuen, for at få renset såret og limet lidt sammen. Stivkrampevaccinen havde jeg i forvejen.

 

Søndag kørte jeg så ud til skoven igen og startede Mira op på et spor, der var ca. 300 m og lagt til at blive brugt i blæst og skygge, nu var der høj sol og vindstille og klokken var 11.  

Mira startede fint op og gik med ret høj næseføring, hun checkede frisk vildt passager, men kom straks tilbage og tog 90 grader knæk i fin stil.

Sporet lå på stier, så det var ikke svært at finde/huske, til sidst stod hun helt stille og vejrede, der må have ligget frisk vildt lidt væk. Jeg fik hende vendt rundt og hun gik frem og fandt sin dummy. Da fik hun også ros!!

Bagefter gik jeg ud med Tonja til det sted, hvor hun havde tab dagen før og kort efter fandt vi hendes "dyr", som er en frottésok med to tennisbolde.

 

Mira har gået spor sammen med Frodo for nogle måneder siden; men Tonja har vist ikke gået spor i over et år/ for to hvalpekuld siden.

De glemmer det ikke; men de mister præcision og sporfasthed.

 

29.05.2014

 

Notos blev hentet i går aftes og nu er der kun to hvalpe tilbage.

De var lidt stille efter, at han var kørt, for nu ved de godt, hvad der sker, når der kommer gæster.

 

De har også opdaget at det har fordele, kun at være to. De kan godt være sammen med de voksne hunde og så kommer de jo mere med i tingene.

 

I går var de i skoven med deres mor og det var hårdt, for Tonja synes, de skal lære noget og hærdes, så hvalpene havde svært ved at følge med, selv om Tonja var i snor. 

 

26.05.2014

Tillykke til kuld 4 de bliver et år i dag, Mira sender de bedste hilsner til alle sine kuldsøskende. I morgen skal Mira røntgenfotograferes for HD, AD og OCD.

 

Notos er solgt og bliver hentet på onsdag. Han skal være familie og jagthund.

 

18.05.2014

Det har været en dejlig St. Bededags weekend med fint vejr og havearbejde, det er nødvendigt med græsslåning og oprydning rundt omkring.

Køkkenhaven har det heller ikke for godt.

Jeg er optimist, nu bliver der mere tid til det hele.

 

Scirocco, Notos og Zefyr har det godt og nu må jeg til at træne dem i andet end sit og hjemkald.

 

13.05.2014

Mandag rejste Chinook  og jeg har hørt fra ham, han klarer det fint.

De fem, der rejste i lørdags, har det også godt, selvom de er blevet udsat for mange mærkelige ting f.eks. heste, katte og høns.

Det er rart, de falder så godt til i deres nye hjem og efter sigende er de næsten renlige.

 

De tre, der er tilbage, har det fint og hygger sig i haven og køkkenet. Om aftenen ser de fjernsyn sammen med mig, Aiva og Tonja.

Sisu og Mira bliver henvist til soveværelset, for de kan ikke se charmen ved hvalpetænder.

 

11.05.2014

Lørdag var store rejsedag.

 

Fem hvalpe blev hentet med en times mellemrum. De kom godt af sted og jeg har hørt fra flere af dem, at de har det fint.

 

Det er altid svært at sige farvel til de små hvalpe, som jeg har haft i otte uger og dårligt haft tid til andet.

 

Nu må huset falde til ro, jeg skal til at passe de voksne hunde og få afsat de sidste tre hvalpe. Chinook er solgt og bliver hentet mandag.

 

09.05.2014

Alle hvalpene er godkendt i sundhedscheck i dag hos dyrlægen.

 

Tonja har gjort sit til at få dem i godt foderstand, hver morgen når hun har spist, vil hun gerne ud i haven, hvor hvalpene går, i morges så jeg hvorfor, hun aflevere sin morgenmad til hvalpene, for de skal have det så godt.

 

Det er et urinstinkt fra hundens vilde fortid, det forsvinder ikke i løbet af nogle tusinde år.

 

07.05.2014

Det har været en fredelig morgen, for alle hvalpe har sovet i stalden i nat og de lå i kurvene endnu, da jeg åbnede døren i morges.

De fire voksne synes, det var dejligt med ro i huset.

 

Hvalpene er blevet store og pæne og meget underholdende, de er nu også nuttede i den alder.

 

De tre, der stadig er til salg, er:

 

Labdual Notos   en stor sort han, der er så god som dagen er lang - han er det nærmeste, man kommer en labrador type, som for 25 år siden.

Jeg får højst en af den slags i hvert kuld, de er ikke dem, der bliver solgt først; men de bliver meget værdsat af deres familie senere.  

 

Labdual Zefyr en pæn sort han af lidt lettere type med godt temperament, han kan bruges til, hvad køber ønsker.

 

Labdual Scirocco en dejlig gul han med en fin farve. Han bliver en køn hund med godt udtryk og fine brugsegenskaber. Scirocco var den, der blev mest syg af hvalpene; men han er tilbage i fin form.

 Ring og aftal tid for besøg, hvis du er interesseret.

 

06.05.2014

Nu er de raske alle sammen. Det har også været grimt at se på den måde, de var syge på, de slukkede lige så stille ned.

Scirocco og Mistral har fået penicillin, de andre er kommet sig af sig selv.

 

Nu er de så kreative, som man kan forvente af hvalpe på syv uger. Da jeg kom hjem i går, havde de åbnet skabet med skraldeposen og spredt indholdet ud over køkkengulvet.

 

De må have arvet noget fra deres mor, for Tonja's kuld åbnede køleskabet to gange; men da var de ældre end dette kuld, de fik ingen aftensmad den dag. Derfor ved jeg at sølvpapir og plastik kommer fint igennem maven. Små hvalpe på syv uger kan ikke bide tykke plastikflasker i stykker.

 

Jeg skal ned og rydde op i hundegården, så hvalpene kan være der, når de er alene, for de går igennem hegnet og løber udenfor. Så kør forsigtig, hvis du kommer forbi.

Tag det roligt - jeg er sidste gård på en stikvej og der er langt til naboen.

 

04.05.2014

Jeg har meget travlt i øjeblikket, at være enlig "mor" til 13 hunde er faktisk ret tidskrævende og hvalpene har første prioritet.

Lige nu leger de alle sammen i haven og jeg får ikke skrevet mere, før jeg har givet dem frokost og selv været i bad.

 

02.05.2014

Alle tæverne er solgt; men der er stadig to sorte hanner og en gul han til salg, det er Notos, Zefyr og Scirocco.

Jeg har fået stamtavler fra DKK.

 

28.04.2014

Hvalpene har det godt og er blevet officielle hunde, de er registreret i DKK og blevet chippet og papirerne er indsendt til Dansk Hunderegister. Inden længe kommer stamtavlerne fra Dansk Kennel Klub.

 

Det gode vejr, vi har nu, nyder de i haven fra morgen til aften, de vil dog gerne have deres formiddagslur i køkkenet, så det får de lov til. Se uge 7 her.

 

20.04.2014

God påske til jer alle.  Vi nyder livet i haven og har lært at finde læ. Se mere om os hvalpe, på Kuld 5 hvalpekassen og følg vores udvikling. 

 

17.04.2014

 

Hvalpene har det fint nu og er blevet rigtig store.

De bider hinanden og skriger højt, for de har skarpe tænder og bidehæmning, er der ikke noget der hedder endnu.

 

I går var de meget ude i haven og der kan de rigtig udfolde sig, nu ligger de i køkkenet, hvor der er plads til at lege samtidig med, at det er nemmere at holde rent.

De går som regel væk fra liggepladsen, når de skal lave noget; men derefter vader de rundt oven i det. 

 

Det stormer og regner og er rigtig april vejr.

 

14.04.2014

 

Hvalpene er ved at have det bedre, men de har haft omgangssyge med meget dårlig mave på skift.

Nu skriger de højt og inderligt, så jeg vil gå ned og passe dem.

 

 

10.04.2014

 

 

Hvalpene er blevet officielle og er registreret i DKK med bemærkning om at:

"Dette kuld er opdrættet efter Dansk Retriever Klub og DKK`s avlsanbefalinger"

 

Opdrætter(e):

Gitte Zerahn

Dejehøjvej 20, Enslev

8881 Thorsø

 

10/04/14

5 / 4 Labrador Retriever Kuldnr. 258491 født 15.03.2014

Far   DK09607/2008 Vistorp Ending Mack

Mor  DK15737/2010 Labdual Tic Tac Toe 

 

DK05191/2014 G  Labdual Chinook H

DK05192/2014 S  Labdual Zefyr H

DK05193/2014 G  Labdual Sundowner H

DK05194/2014 G  Labdual Scirocco H

DK05195/2014 S  Labdual Notos H

DK05196/2014 G  Labdual Bora T

DK05197/2014 G  Labdual Stormy T

DK05198/2014 S  Labdual Mistral T

DK05199/2014 G  Labdual Windy T

 

De har i dag været i haven for første gang, det fik virkelig gang i dem med frokost i det grønne.

Nu ligger de i kassen og hviler ud oven på oplevelsen.

 

 

07.04.2014

De vokser hurtigt, de små klumper er blevet store og kan stå på egne poter og spise selv. De begynder at vise, hvem de er og hvad de vil, det går ikke stille af.

 

De har lært deres første kommando - godnat - det var kl. 6 i morges og jeg havde fået Tonja til at give mælk, så nu kunne de godt sove lidt længere. Da jeg også knurrede af hvalpene, blev der ro.

Tonja ser meget sjov ud, når hun griner af/med mig. Hvalpene er meget hårde ved hende, de har tænder og de kradser.               

 

01.04.2014

Nu er det store hvalpe, der kan selv og begynder at gå rundt omkring.                      

Der skal laves om, så de får mere plads og det bliver nemmere at holde rent omkring dem.

De kravler ud af fødekassen og går på opdagelse rundt i stuen, det må der altså styr på, for jeg vil have min nattesøvn.

 

30.03.2014

Mira har været til brugsprøve og hun bestod, dermed har hun adgang til B-prøver og markprøvetræning.

Det bliver nu ikke lige nu, hun går til træning i en jagtklub og skal begynde på Rallytræning i næste uge.

 

Mira kommer snart i løbetid og så er det forbudt at komme til træning, så er det heldigvis overstået inden maj måned.

 

Hvalpene har det godt og kan følges på deres egne sider via hvalpekassen.

 

26.03.2014

I dag er det ti måneder siden kuld fire blev født, de er alle blevet fine unghunde, som trives i deres nye familier.

Mira er blevet her og er i lære som hvalpepasser hos sin mor og mormor, hun er en meget ivrig elev.

 

20.03.2014

Det er altid rart at høre fra hvalpekøbere og Karina, hvis forældre købte Frodo, har sendt mig en hilsen og billeder, som hun siger ja til, må komme på hjemmesiden.

 

Hej Gitte :) 

Nu er er der gået ca. to uger siden vi hentede Frodo og vi er bare blevet så glade for ham!
Han har både været i hundeskoven og Vesterhavet op til flere gange.
Første gang, vi var i hundeskoven, mødte vi to andre labber, som var på næsten samme alder med Frodo, så der blev brændt noget krudt af.
Selve Vesterhavet er lidt farligt endnu, men stranden og klitterne er bare så sjove at løbe ved og hvis han finder en gammel flaske, skal den med i munden :) Han er også begyndt at løbe uden snor, når vi er på tur til havet.
 
Han er den største puttegøj i hele verden og kravler selv op til en, når han vil nusses :) det bare så hyggeligt! Han har også fået en ny hundeven fra gaden, som er en lille cocker spaniel, lidt ældre end Frodo :) og så er han godt igang med at blive socialeret.
Vi har haft besøg af naboer og venner, da mor og far begge har haft fødselsdag og så møder vi naboerne og deres børn ude på legepladsen ind i mellem.  
 
Ude haven har han fundet alle mors plastikpotter og lagt dem midt i haven, så nu er det nemmere for mor at rydde op :P men samtidig med får hasseltræet også en ordentlig tur, så det er spændende om der kommer nødder på i år :P 
 
De nye hvalpe er mindst ligeså søde, så nu er det snart tid til at komme og se dem. 

 

16.03.2014

Vi har haft en rolig nat og alle har sovet godt.

Det blæser meget i dag så der er ingen hunde der har lyst til at være ude ret længe.

Tonja passer hvalpene godt og ligger hos dem hele tiden, der er ikke nogen andre hunde, der kommer i nærheden af dem.
Nu skal jeg ned og gøre grundigt rent, for sådan en fødsel sviner meget. 

 

Fremover skal du følge udviklingen via Hvalpekassen eller de enkelte uger

 

15.03.2014

Tonja har født ni hvalpe fra kl.9.03 til 14.50.

De er meget store - fra 460 til 525 g. og der er tre gule tæver, tre gule hanner, en sort tæve og to sorte hanner.

Så der er noget at vælge imellem.

Dyrlægen har været her og alle hvalpe var i orden, Tonja fik nogle indsprøjtninger og alle har det godt. 

 

Måske skal hvalpene hedde noget med storm, for jeg stod op i morges til en flagstang, der var lagt ned af stormen i nat.

Jeg fik kun sovet fire timer i nat, for Tonja lod, som om hun kunne føde når som helst hele aftenen og natten med.

 

14.03.2014

Vi har alle haft en rolig nat og fredelig morgen.

 

Der er ingen hvalpe endnu; men jeg venter dem i nat eller i morgen. Tonja spiser igen og befinder sig godt.

Vi har været en lille tur på marken for at motionere, det nød hun og agerhønsene er stadig interessante. 

 

Tonja er meget stor og stadig ret mobil.

 

13.03.2014

Tonja havde det dårligt i går med kvalme og dårlig mave.

Nu har hun fået skånekost og Zoo Lac og andre lækkerier, så nu ser det ud, som om hun befinder sig bedre.

 

Temperaturen er for nedadgående; men hun skulle gerne vente til lørdag med at få hvalpe, så de kan nå at vokse lidt mere.

 

Aiva er kommet i løbetid, det er også praktisk, når der bor en hanhund i huset.

 

05.03.2014

one.com, som hoster den hjemmeside, lever ikke op til den sædvanlige gode funktion.

De har lavet en ny version som de forhåbentlig forbedre!!

Den gamle version bliver dårligt vedligeholdt.

 

Der findes også den mulighed at blive flyttet over på det nye system; MEN så forsvinder alle rammer omkring tabeller og billeder, en del links forsvinder også.

Alle stamtavler er bare en klump bogstaver.

Det synes Martin bare, man kan rette i det fine nye system.

Jeg har over 100 sider, skal jeg rette dem manuelt!!!

Kald det service!

 

07.03.2014

Labdual Samwise Gamgee har fået brugsprøve i lørdags, stort tillykke.

 

Tonja har taget 8,5 kg på, siden hun blev parret, de sidste 4 kg på 6 dage og hun skal gå syv dage endnu.

Det er ikke fedt der sidder på hende, men maven er meget stor.

Nu får hun et kilo tørfoder om dagen blandet voksen/hvalpe tørfoder, så meget hvalpefoder som hendes mave kan fordøje.

Maven indeholder meget væske mindst 50%, men mine nyfødte hvalpe vejer højst

400 g i gennemsnit, så hvor mange kommer der?

 

05.03.2014

Huset er faldet til ro og Mira er ved at finde sin plads som enebarn.

Aiva passer godt på hende og søger for hun ikke kommer i klemme med de andre.

Sisu synes hvalpe kan være ret anstrengende at bo i hus med. 

 

Tonja vokser stadig; men ikke så voldsomt, som hun gjorde for en uge siden, det er godt for ellers var hun eksploderet, inden vi nåede til 15. marts.

Jeg går lille tur med hende hver dag for kondien skal være i orden ellers bliver fødslen for svær.

Tonja spiser 800 g. tørfoder om dagen plus alt, hvad hun kan stjæle sig til.

 

02.03.2014

Så blev Frodo solgt og er flyttet til en sød aktiv familie ved Ringkøbing.               

                 

24.02.2014

Vi har det godt alle sammen og venter på forår.

 

Tonja er blevet meget stor og hun har næsten tre uger endnu, der er mange hvalpe i maven på hende.

Hun er evigt sulten og er kommet over 500 g tørfoder om dagen og tre måltider. Tonja er ikke fed og skal vænnes til at fordøje mere mad, når hun skal give mælk, skal hun helst spise omkring 1,2 kg. om dagen fordelt på så mange måltider som nødvendigt.

Hun er helt klar over, hvad der sker og kræver bare opmærksomhed og er meget kælen.

 

Frodo er stadig til salg og han bliver trænet til brugsprøve og tre timers schweissprøve.

Han bliver ikke billigere, fordi han bliver ældre, det er det modsatte, der sker, her på stedet.

 

Både Mira og Frodo er ganske gode til ro på post, de kan snart sidde, mens jeg går de 50 m. væk, som brugsprøven kræver.

Apporteringerne kommer hjem og i går, fik de deres første dobbeltmarkering, der blev ikke byttet! De er også begyndt med vildt og den første due er hentet.

Fri med fod arbejdes der på, jeg synes, det er træls arbejde og så endda med to hvalpe på en gang.

 

14.02.2014

Sisu, Aiva og Tonja har været til dyrlæge og er blevet vaccineret, som de skulle.

Dyrlægen sagde, de var i orden og at han kunne mærke at Tonja havde hvalpe i maven.

 

Hvor mange ved jeg aldrig, før de er født, for med så store kuld kan man kun gætte, ca. 8-12 smukke gule og sorte hvalpe (egnet til brugs og familiehunde) venter jeg.

 

Frodo er til salg og jeg er begyndt at gå schweiss-spor med ham og Mira.

Frodo arbejder fint, sporet har været på åben mark i frisk vind og det er ikke det bedste sted at begynde.

 

Brugsprøven kommer også snart, ro på post er ok, men fri ved fod er meget fri og apportering kommer hjem næsten direkte. 

 

Frodo har udviklet sig meget positivt den sidste måned og bliver en rigtig dejlig arbejdshund.

 

02.02.2014

Hvalpene og jeg har været til søndagshundetræning i region Østjylland.

Jeg tog Frodo og lånte Mira til en, der ikke havde egen hund, så deltog vi i lydighedstræning med fire andre unghunde og det gik fint.

 

Det var godt gjort at træne med fremmed hund/menneske, det klarede Mira fint.

 

Frodo viste sig fra sin fine side, han har aldrig været til træning med fremmede hunde før. Der var ro på post, afleveringer og hjemkald.  

 

Jeg har arbejdet på hjemmesiden.

Frodo har fået sin egen side.

Kuld 4 Hobbitterne har fået deres eget punkt som Kuld 4.

Hvalpekassen er ved at skifte kuld, så der bliver plads til gule og sorte hvalpe i marts måned.

 

Far til de kommende vidundere er Vistorps Ending Mack.

Han blev 3.vinder ved Retrievermesterskabet 2013 og har excellent på udstilling i brugshundeklassen i Fredericia2013.

 

26.01.2014

Tillykke til kuld 4 de bliver 8 måneder i dag.

 

Mira og Frodo hygger sig på Dejehøjvej endnu og de andre hører jeg kun gode nyheder fra. 

Will er faldet godt til i Hinnerup og begyndt på træning, han skal nok få det hyggeligt med sin ny familie.

Mira og Frodo får mere træning nu og de gør det pænt.

Frodo sover i køkkenet og nyder at være kommet ind som familiehund. Han bliver sat i hundegård eller i stalden, når jeg ikke er hjemme og så overtager Tonja og Mira køkkenet, Sisu og Aiva ligger i stuen eller soveværelset.

Frodo er stadig til salg til den rigtige køber, han er en dejlig hund; men han skal have et aktivt hjem! Frodo får snart sin egen side.

 

Tonja er blevet parret og virker meget gravid(stjæler mad, er morsyg og meget kælen), så der ventes gule og sorte hvalpe midt i marts.

 

12.01.2014

Mira har været på skue i Aarhus og fik særdeles lovende og blev 2.vinder i hvalpe tæver.

Kritikken kan ses på hendes egen side.

Frodo var med for at se, hvad der skete og det klarede han fint. Jeg havde ikke meldt ham, for han har ingen ringtræning. 

 

10.01.2014

Labdual Will Whitfoot er solgt og flyttet til Hinnerup som familiehund i en familie med store børn. Han skal nok blive forkælet. De besøgte ham i tirsdags og kom og hentede ham i dag.

 

Nu er der kun den bedste jagthund i kuldet tilbage, det har altid været Labdual Frodo Baggins.

Han er en mørk gul labrador stærkt bygget med gode benstammer.

Han er både aktiv og hurtig med formidable springevner, han kan gå i hundegård.

 

06.01.2014

Tonja er kommet i løbetid og det laver noget uro i hovedet på de unge drenge.

Logistikken er lidt svær. En hvalp med dårlig pote, som kun må luftes alene.

En løbsk tæve og en ung tæve, der ikke må tørtrænes på og så en voksen Sisu, som godt ved hvad han kunne tænke sig med Tonja. Aiva går imellem hele tiden, for at beskytte hvalpene, hvis der skulle blive ballade.

 

05.01.2014

Toby er solgt og kørt til Hanstholm. Der fik han en sød familie med tre børn og mulighed for at komme på jagt.

En svømmetur i det barske Vesterhav er også tæt på, så det må være sagen for en vandglad labrador

 

01.01.2014

Godt Nytår til jer alle sammen.

Alle hundene sov godt ind i det nye år og de sov længe i morges.

 

13.10.06 Tonja hvalpenes mor.

 

Vistorp Ending Mack far til kuld 5

 

15.01.31 Scirocco 

 

 

15.01.31 Scirocco

 

14.10.12 Scirocco

 

14.10.12 Scirocco

 

14.10.12 Scirocco

 

14.10.12 Scirocco

 

14.07.28 Farvel Zefyr.

 

14.07.23 Notos og Mira

 

14.07.23  Zefyr, Notos og Scirocco

 

14.07.22 Tre piger

 

14.07.08 Zefyr og Scirocco

 

14.07.12 Zefyr, Scirocco og Chinook

 

14.07.10 Mira og Scirocco, fang osten

 

14.07.08 Tonja

 

14.07.08 Tonja

 

14.06.15 Fussingø  Miras fødselsdag

 

14.06.15 Mira fik pinden

 

14.06.04 Leg i sofa

 

14.06.04 Mira, Shirocco og Zefyr

 

14.05.28 Farvel Notos

 

14.05.21 Tonja og hvalpe i bilen

 

14.05.21 Notos og Scirocco

 

14.05.21 Tonja og Notos

 

14.05.12 Farvel Chinook

 

14.05.16 Notos, Scirocco og Zefyr

 

14.05.06 Sundowner og Notos

 

14.05.10 Farvel Sundowner

 

14.05.10 Farvel Bora

 

14.05.10 Farvel Stormy

 

14.05.10 Farvel Windy

 

14.05.10 Farvel Mistral

 

14.05.08 Gulerod

 

14.05.08 Aftenhygge

 

14.05.07 Zefyr

 

14.05.07 Morgenhygge Der er ikke nogen, der kravler på væggene her i huset, de spiser dem i stedet. 

 

14.05.05 Skraldespanden

 

 

 

14.04.12 Windy og Stormy

 

14.04.12 Gul han

 

14.04.12 Notos

 

Frodo og Karina

 

14.03.30 Tonja og hvalpe

 

14.03.30 Hvalpe i kurv

 

14.03.29 Tre hvalpe sover sødt

 

Frodo med sort plet på tungen.

 

14.03.18 Tonja med hvalpe

 

14.03.15 kl 12.49

 

14.03.18 I kurven 2

 

14.03.17 de små tæver

 

14.03.16 kl: 20 nr.5

 

14.03.17 kl 13

 

 

 

14.03.09 Tonja i skoven

 

14.03.12 Tonja bagfra

 

14.01.24 Frodo, til salg

 

Farvel Will

 

14.01.05 Farvel Toby

 

13.11.02 Der var ulv i TV-et

 

14.01.04 Slyngelstuen Sisu, Will, Frodo og Toby

 

14.01.04 Will og Mira